Polskefolkets danser hösten 2019 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tisdagen den 3 september 2019

Så var höstens första dans för Polskefolket igång, nu med Monika och Kjell Lindgren som värdar i den nyrenoverade bystugan i Västanvik. Kjell hälsade musikerna Göran Petri och Mikael Bröms och ett tjugotal dansare välkomna och sedan dansade vi till många leksandspolskor förstås men  även till polskor från Rättvik och Bingsjö. Det blev också en och annan vals , schottis och pols.  Fika vid åttatiden och sedan dans till klockan nio då vi avtackade Göran och Mikael med fyrfaldigt leve och sång. En mycket trevlig och dansant afton!

Här kan du lyssna till  Görans och Mikaels  framförande av en leksandspolska!
 

Tisdagen den 17 september 2019

Så var det dags igen för Hans Ehrling , Monica Sommarström och Vikes kalle Eriksson att spela till dans  för Polskefolket i Västanviks bystuga. De öppnade med en vals och vi var tjugoåtta dansare som sedan fick dansa till många polskor från Rättvik, Bingsjö och Ore, men också pols och schottis. De är en av Polskefolkets mest frekventa spelmän och deras musik är mycket behaglig att både dansa  och lyssna till.

         

              

Klockan åtta dukade vi upp för behövlig fikapaus. För fikat till musikerna stod Vanja och Rickard. Dansen fortsatte sedan till klockan nio då Hans, Monica och Vikes Kalle avtackades applåder och stående ovationer. Tack för en danskväll att minnas!
Här kan du lyssna till deras version av en Bingsjöpolska.

Tisdagen den 1 oktober 2019
I kväll var det Wallmans , dvs  Mats Wallman , Jan Wallman , Lennart Jansson och Per Frejd från Ludvikatrakten som stod för fiolerna och ett dragspel. Vi var nitton dansare som fick njuta av många polskor från Södra Dalarna, som bara Wallmans kan spela och i ett mycket behagligt tempo. Vi fick också dansa till rättvikspolskor och bingsjöpolskor. Fika klockan åtta där Elna och Lennart stod för fikat till spelmännen. Sedan dans till klockan nio då vi avtackade spelmännen med applåder och ett fyrfaldigt hurra. Kvällens dans gav mersmak. Vi hoppas få dansa mer till dem i framtiden!
Här kan du lyssna till en bingsjöpolska!

 

Tisdagen den 15 oktober 2019
Den här kvällen var det dags för Tobbes kök, en av Polskefolkets stammisar, att stå för dansmusiken. Tyvärr var dragspelaren Lars-Göran förhindrad att vara med, vilket både spelmän och dansare beklagade. Men musiken var dansant och
vi var tjugosex dansare som fick vårt lystmäte av polskor, pols, valser och schottisar. Fika klockan åtta, där Lisbeth och Stor Lars stod för fikat till spelmännen. Sedan fortsatt dans till klockan nio då Tobbes kök avtackade med sång och ett fyrfaldigt hurra.     Här kan du lyssna till en Bingsjöpolska!

Tisdagen den 29 oktober 2019

Det blev ett glatt återseende när Knapp Britta Pettersson och Christina och Lars Ljunggren spelade hos Polskefolket i Västanviks bystuga. De bjöd på fina polskor från Boda som det var ett nöje att dansa till. Totalt var vi tjugoen dansare som också fick dansa till polskor från Rättvik, Ore och Västerdalarna. Det märks att alla tre är samspelta och deras musik är mjuk och behaglig.
Klockan åtta fikade vi och Ann och Gunhild såg till att musikerna fick lite till livs. Monika frågade om det var läge att fortsätta till våren med danserna och fick ett rungande ja till svar från dansarna. Pausen blev  längre än vanligt men det kompenserades med spel lite längre efter klockan nio. Trion avtackades med stående applåder och ett fyrfaldigt hurra. Vi hoppas på fler spelningar i framtiden och tackar för en trevlig kväll!
Här spelar de en Bodapolska!

Tisdagen den 12 november 2019

Kvällens musiker var en bantad version av Bjursås spelmanslag ( fem spelmän). Tyvärr blev det så på grund av utrymmet i bystugan, men det visade sig ändå bli en lyckad kväll. Vi var tjugo dansare som fick dansa till en väldigt fin blandning av gammeldans, polskor, pols och till och med stjuls! Dessutom framfördes många fina och inte så vanliga låtar från Bjurs. Fika klocka åtta, där Kerstin och Lars stod för musikerfikat och sedan dans till strax efter nio. Vi tackar för en fin danskväll och hoppas på ett återseende.
Här kan du lyssna på en stjuls!